Van Taj Mahal tot lijkverbrandingen
Door: johannis
26 Januari 2011 | India, Vāranāsi
In de vier dagen die we in Agra hebben doorgebracht hebben we naast nietsdoen, een paar hele mooie forten bezocht en ook natuurlijk de Taj Mahal, bij velen waarschijnlijk bekend vanwege aflevering de Wellustige Weldoener van Suske en Wiske. Ook in het echt is ie enorm mooi en indrukwekken, zeker bij zonsopgang.
Gisteravond zijn we met de nachttrein doorgegaan naar Varanasi. Volgens de reizigersbijberl Lonely Planet, the place to be. Schijnbaar werkt dat verkooppraatje uitstekend, aangezien dit de eerste stad is waar de toeristen niet op een hand zijn te tellen.
De nachtelijke treinrit van 11 uur zijn we goed doorgekomen. Al was er vantevoren bij ons nogal wat twijfel, nadat we verhalen hoorden over treinen met 7 tot 8 uur vertraging (geen puntualiteitsbeleid hier) of backpackers die in een goederenwagon (vol van de in India wijd verspreide menselijke uitwerpselen), de reis hadden volbracht. Niets bleek minder waar, prima geslapen en inmiddels al een prima hotel geboekt, dit keer eentje zonder poepgat.
Morgenavond bij zonsondergang gaan we naar de rivier de Ganges om te zien waar varanasi bekend om staat, de hinduistische lijkverbrandingen en wat daar allemaal bij komt kijken, wordt vervolgd.
Liefs (dit moest van Yvon)
Johannis en Yvon
Liefs (dit moest van Yvon)
Johannis en Yvon
Brecht:
Zonder poepgat? Nog een lijk nodig voor de verbranding? Veel plezier. -
30 Januari 2011 - 19:09
Mario :
het weer is beter dan hier!
hoelang blijven nou in india trouwens.
hier gaat ook alles goed.
leuk verhaaltje
nou nog veel plezier daar en ik blijf jullie op de voet volgen
groetjes mario dominique en brianna