Kaapstad
Door: Yvon en Johannis
21 Februari 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zoals bij het vorige reisverslag nog net gemeld, waren we net terug van de Tafelberg. Dat het verslag niet verder was afgemnaakt had alles te maken met onze sportieve uitspatting van gisteren.
Kaapstad is een mooie stad, met nog best wat mooie oude gebouwen, een Nederlands fort, een slavenmuseum, Robben eiland en natuurlijk de boven alles uitstijgende Tafelberg.
Bij ons bezoek aan Robben eiland kregen we een rondleiding van ex politieke gevangene Parks die hier 7 jaar had gezeten ten tijde van het apartheidsregime.
Nadat de laatste groep gevangenen begin jaren 90 werden vrijgelaten heeft men met een groep besloten op Robben eiland te blijven wonen en te gidsen om de gevangenis in stand te houden.
Gisteren zijn we tot slot de Tafelberg opgegaan. Omhoog in de kabelbaan was voor iemand met hoogtevrees zoals ik (J.) een grotere uitdxaging dan de Burj Khalifa in Dubai (828 meter, hoogste gebouw ter wereld)
Omdat we van een aantal vrienden enkel sportieve verhalen krijgen over de iron man marathong, fietsen, wandelen, etc., wilden we ook eens iets sportiefs doen. En dat hebben we geweten....lol Vandaag gaan we dus behalve met de trein naar Stellenbosch (wijn, wijn en nog eens wijn), niets doen...
23 Februari 2011 - 11:37
Doreen:
Hallo Yvonne en Johannes,
Jullie zitten nu lekker dichtbij mijn geboorte land, en ik heb van Yvonnes vader begrepen dat jullie binnenkort richting Kruger gaan (dat lijkt veel op waar ik ben opgegrooid) Ik hoop dat je heel erg geniet.
Yvonne ik heb informatie die je gevraagd heb over organizaties in zuid america. Kan ik gewoon naar je mailen. Ik weet niet als je ook op je mail kijkt???
Ik hoop dat jullie de big 5 zien, en nog veel meer.
liefs Doreen -
23 Februari 2011 - 17:24
Janneke:
Hoi Yvon en Johannis,
Wereldreizigers, op metaniveau, ben blij dat jullie het naar de zin hebben.
Hier op mininiveau reizen we ook wat af, tussen huis, werk en kinderopvang.
Heel veel plezier verder.
Tot maart?
Groetjes Janneke -
25 Februari 2011 - 11:21
Elisabeth:
van die hoogtevrees had je op het dak van onze studentenwoning anders helemaal geen last 10 jaar geleden!! Of kwam dat door de beschonken toestand waarin je toen verkeerde?? LOL
En nu spierpijn van het sporten? Wat hebben jullie voor sport bedreven dan wat je hier in NL nog niet eerder hebt gedaan? ondersteboven bergbeklimmen? hihihi, have fun allebei!! -
25 Februari 2011 - 17:30
Marcel Tromp:
Mooie verslagen. Tot nu toe allemaal van Yvon als ik het goed inschat.
Wanneer komt onze jounalist eens met een weloverwogen verhaal met natuurlijk veel diepgang?
Heel veel plezier op jullie verdere reis en Yvon nog veel geluk en gezondheid voor je nieuwe levensjaar! -
02 Maart 2011 - 16:20
Farid:
Hoi Yvonne,
Goed om te horen dat jullie het naar je zin hebben. Vind het leuk om jullie avonturen zo te lezen. Ben ook benieuwd naar de volgende verhalen(of je idd op gamedrive safari bent geweest voor de big 5 etc...), het is ondertussen alweer maart!
Hier verder alles ok, zit er nog steeds:)
Veel plezier nog!
Farid -
21 Maart 2011 - 20:51
Anneke Schaapherder:
Tja, terug in het kikkerland.
Wel even wennen, alhoewel het in India ook knap vol is.
We wensen jullie een heel goede tijd toe in zuid-amerika.
Veel plezier en wij genieten van jullie (nou ja Yvon haar) verslagen.
Liefs, Marcel en Anneke