Pasen in Iquique
Door: Yvon
25 April 2011 | Chili, Iquique
Zoals in het vorige verslag aangegeven zijn er geen stakingen/blokkades in het weekend in Bolivia. Desalniettemin besloten we vorige week zaterdag toch maar onze koffers weer te pakken en naar Argentinië te gaan. De blokkades liepen steeds meer uit de hand (er werd oa dynamiet gebruikt) en zowel de boerencoorperaties als de mijnwerkers die niet voor de overheid werken, planden tegendemonstraties om de blokkades desnoods met geweld te breken...
Zaterdag vlogen we met Transport Aerea Militar (leek mij nogal betrouwbaar) richting grensplaats Yacuiba. Verder dan Tarija kwamen we echter niet vanwege het slechte weer.
Nadat we als onderhandelingswaar waren gebruikt door mede-reizigers ('die gringos zorgen er anders voor dat jullie bedrijf een slechte naam krijgt), mochten we gratis eten en overnachten. De volgende dag zouden we echt, echt waar om 7 uur vertrekken....
Toen we 's ochtends in de lobby van het hotel stonden, werd een van onze piloten letterlijk een taxi ingesleept hij had iets meer van de wijn gesnoept dan wij twee bij elkaar. Op het vliegveld werd hem (voor zover het bij hem doorkwam) de huid volgescholden. Tot in ieder geval ons geluk, werd de vlucht gecancelled wegens....slecht weer. Dienstdoende piloot mocht op het vliegtuig naar een andere locatie.(vliegtuig is wel aangekomen)
Met de bus en een vlekkeloze douanecontrole (een rugzak vol met boeken vanuit Bolivia was nogal verdacht) en twaalf uur later, in San Salvador de Jujuy neergestreken. Twintig uur bussen later weer terug in Chili (badplaats Iquique) en morgen verder naar Arequipa, Peru.
Johannis en Yvon
Kleine aanvulling, we zijn in iquique naar Humberstone geweest een dorpje dat tot 1960 fungeerde als mijnstadje en daarna is iedereen vertrokken alles achterlatend, een spookstadje die nu op de Unesco world heritage site staat. Erg indrukwekkend, en ik ga er nu wat foto´s van toevoegen op de site.
tot snel
Johannis en Yvon
tot snel
27 April 2011 - 09:14
Elisabeth:
Hey gringo's!
Jammer dat telefoongesprek gister abrupt werd beëindigt door mijn slaap! Ik hoop dat we spoedig weer kunnen bellen!
Ga je weer nieuwe studie beginnen hannis? Of zijn het ander soort boeken? ;)
Gelukkig dat jullie niet met die dronken piloot mee hoefden, lijkt mij doodeng! Is wel wat meer gebruikelijk in die landen dan in westerse landen...maar goed, had je nou maar cursus vliegen gehad! Haha
Groetjes!
02 Mei 2011 - 08:05
Mario:
Hey,
nog bedankt voor het berichtje,maar als je nog moet worden op gehaald op schiphol wanneer jullie komen natuurlijk.kan je altijd bellen!
Nou met brianna gaat het ook goed ze lekker aan het groeien en begindt al te babbelen.
voor de rest gaat het zijn gangtje
moet alleen even kijken hoe skypen werkt,
ik spreek jullie later weer groetjes
mario, dominique en Brianna -
04 Mei 2011 - 14:38
Gerald:
Beste Johannis,
van harte gefeliciteerd!!! toch best handig die dodenherdenking. PSV wordt geen kampioen! gelukkig maar. Hier alles best goed! Mis je best wel bij de koffiezetmachine!
Veel plezier!!
Gerald
p.s. ik wordt opa, d.v. -
04 Mei 2011 - 20:06
Marcel En Anneke:
Ha Slaapmaatje, Gefeliciteerd met je 35 jaren! Dit wordt wel een heel bijzondere dag.
Ook Yvon natuurlijk gefeliciteerd.
Wat een belevenissen. Het is niet de rustigste periode in de wereld die jullie hebben uitgekozen. Tot nu toe gaat het redelijk goed.
De foto's zijn leuk om te zien, vaak ook herkenbaar (Nica bijv.).
Wij wensen jullie een goede dag toe en nog veel belevenissen in het vervolg van de reis.
Liefs en groetjes, M & A