Pijnlijke benen en hele mooi uitzichten
Door: Yvon
10 Mei 2011 | Peru, Cusco
Ha allen,
Het is weer even geleden, we hebben de afgelopen 2 weken niet de hele tijd op het strand gelegen, was het maar waar....we hebben hoog in de bergen gezeten ;)
Arequipa was voor Yvon weer terugkomen na 6 jaar weggeweest te zijn, nog steeds een enorm mooie stad en wat is Peru gegroeid in 6 jaar tijd!! Het toerisme en daarmee ook de economie is enorm gestegen en dat zie je ook terug in het straatbeeld. Ook Johannis vond Peru er voor een derde wereld land er bizar goed uitzien. Om een voorbeeld te geven hoe veel geld er via toerisme binnenkomt; een dagje Macchu Picchu kost gemiddeld per persoon 200 euro! (entree, treinreis, busrit) in het hoogseizoen komen er gemiddeld 4000 mensen per dag en in het laagseizoen gemiddeld 1000-2000 mensen. Wij verwachten dat als Peru zo doorgroeit het over 10 jaar niet meer te betalen is... ( maar goed wie zijn wij ;)
Maar goed, vanuit Arequipa hebben we een tour naar de colca canyon geboekt. De colca canyon is een hele diepe canyon, van zo,n 1000 meter diep. Wij hebben ervoor gekozen om hem met een prive gids af te dalen, en daarna te gaan slapen in een oase 4 uur wandelen na de afdeling. De wandeling was erg zwaar, en met name het klimmen was behoorlijk pittig. Maar moe en voldaan heerlijk bij de oase geslapen en gegeten bij een kampvuur. De dag erna wilden we ons lichaam een beetje sparen en besloten we een 3 uur durende klim te vermijden door met een ezel omhoog te gaan. Het is inderdaad fysiek niet zwaar, maar het is zooooo enorm eng. Onze ezels wilde elkaar steeds inhalen op bergpassen die daar niet geschikt voor zijn!!
Na deze fysieke en mentale challenge een busmarathon gedaan naar Cusco en helemaal op aangekomen in Cusco. Cusco is een enorm mooie en imponerende stad. Eerste 2 dagen hebben we lekker de hele dag een beetje geluierd op onze hotelkamer met tv, en wat musea bezocht. Daarna zijn we drie dagen gaan zwerven door de secret valley (de secret valley ligt net buiten cusco en herbergt allemaal mooie ruins). Johannis heeft ook vanuit de secret valley de trein genomen naar Macchu Picchu, wat zoals ik al aangaf heel duur en toeristisch is, maar buiten dat ook echt wel de moeite waard om te bezoeken. Ik ben die dag alleen (voor het eerst in 4 maanden) in het dorp achtergebleven. Na deze zwerftocht zijn we nu weer terug in cusco en zijn we al het moois hier aan het bekijken.
Morgen vertrekken we naar Copacabana en La Paz, dit stuk Bolivia hebben we vorige keer niet kunnen zien door de blokkades dus met een kleine detour gaan we dat alsnog bezoeken. En over 8 nachten zitten we in Lima, weer op begane grond!!!Daar snakken we allebei enorm naar, na 2 en 3 weken op hoogte.
Veel liefs
Yvon
Ps. Marcel en Anneke, we proberen jullie te mailen maar de mailadressen die we hebben geven geen thuis. Kunnen jullie ons een email sturen wellicht?
Veel liefs
Yvon
11 Mei 2011 - 07:33
Doreen:
Inhalende ezels op bergpassen, kan je dan nog genieten van het uitzicht? Mijn hoogtevrees komt spontane op, alleen al door het lezen.
Ik volg jullie reis met veel plezier. Blijf schrijven!!
ps voor Yvon, de mat training is een stapje verder, er wordt gesproken over een start maken in Dec. Wanneer ben je terug???
11 Mei 2011 - 10:30
John:
dat had ik toch wel vanaf een afstandje willen zien, inhalende ezels op een nauwe bergpas....... -
11 Mei 2011 - 19:47
Elisabeth:
Whahahaha, Voordeel van ezel vs klimmen is dus niet bewezen na al die hartverzakkingen......Maar deze ervaring hebben jullie weer in de pocket en die neemt niemand je meer af!.....weet niet of mensen hem rijk willen zijn, maar dat maakt ff niet uit.
13 Mei 2011 - 19:45
Marcel En Aneke:
Jullie reizen nog steeds in een m.i. hoog tempo als ik zo de verslagen lees.
Maar jullie hebben het wel naar je zin zo te lezen. Good luck verder en geniet van jullie avontuur.
Ons mail adres is:
a.schaapherder@xs4all.nl
Met dit adres moet het lukken.
Groeten van Anneke en Marcel
11 Juli 2011 - 12:02
Marleen Janssens:
Dag Johannis en Yvon,
Vandaag heb ik jullie link gekregen. Zo!!!!! Wat heerlijk voor jullie om dit te kunnen beleven!!!! Ik blijf het zeker volgen. Genieten jullie maar wel voorzichtig he!?