Colombia een tijdje verder
Door: Yvon
13 Juli 2011 | Colombia, Bogotá
Lieve allemaal,
Bijna 3 weken verder, en we zijn al weer aardig gewend aan Colombia. Colombia is een enorm mooi land, met enorm aardige en open mensen. Echter er zit wel een groter stukje onveiligheid dan wij gewend zijn tijdens onze reizen en dat was voor ons soms onwennig en wat aftasten.
Na Cali hebben we de bus genomen naar Hacienda Guayabal. Dit is een hacienda midden in het koffiegebied. Dit was super, de mensen waren zoo enorm aardig dat ik emotioneel werd bij het afscheid en dat na 3 dagen. We hadden een eigen huisje, werden drie keer per dag heerlijk verzorgd met allemaal eten. Heel puur, enorm mooie ervaring. Daarna door naar Salento, waar wij hadden verwacht te slapen op een ecofarm met weinig mensen. Dit bleek echter niet het geval, het bleek er vol te zitten met toeristen. Hierdoor vonden wij het niet zo leuk, maar dat lag meer aan onze verwachtingen dan aan de accomodatie zelf. We hebben daar wel goed gewandeld 15 kilometer stijgen, pfff voor mij best pittig. Maar achteraf een goed gevoel en met als troffee uitzicht op de beroemde palmbomen van 60 meter hoog.
Na Salento naar Medellin, de stad van Pablo Escobar. De busrit erheen was `maar` 5 uur, maar we waren helemaal beroerd toen we aankwamen aangezien de airco kapot was. Iedereen zat lekker te zweten en te puffen in de bus die ook nog eens heeeeel veel bochten maakte. In Medellin sliepen we in een suburb, die er super mooi en luxe uitziet. We hebben (voor ons wel wat prijzig) lekker gegeten in sjieke malls, waar ze zelfs een zara hadden. De dag erna met de metro naar het centrum, wat er oke uitziet, wel een beetje sjabbie en minder dan Cali vonden wij.
Nu zitten we in Bogota, wat een hele diverse stad is met mooie gebouwen, maar met ook hele achterstallige gebouwen en wijken. En dat ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Morgen vliegen we naar Cartagena, voor nog 12 dagen Colombia en dan Aruba!!! Waar we nu erg veel zin in hebben aangezien we dan weer kunnen koken hmmmm en iets meer ruimte tot onze beschikking hebben dan de 10 m2 van hotelkamers ;)
Tot snel
Liefs
Ps. Ik doe het even zo, marcel en anneke ontvangen jullie onze mails?
Tot snel
Liefs
Ps. Ik doe het even zo, marcel en anneke ontvangen jullie onze mails?
13 Juli 2011 - 12:17
Anneke:
Hoi, We ontvangen jullie mails. Geen probleem. We genieten van jullie verslagen. Ik ga nu de laatste foto's bekijken. We krijgen dan toch een aardig beeld hoe het daar is. Vergelijkingen met Nica blijven natuurlijk niet uit.
Zit jullie hoofden nog niet vol van alles wat je hebt gezien?
Zoveel verschil in de landen. Mooi om te weten dat toch overal heel aardige en betrouwbare mensen zijn.
Ook al zou men, gezien alle krantenberichten over Colombia, het tegendeel geloven.
Ook wij hebben deze gastvrijheid natuurlijk al meegemaakt. Dat blijft toch een bijzondere en meest waardevolle ervaring.
Geniet nog maar van de komende tijd. We missen jullie wel hoor.
Liefs, Anneke