Het is hier enorm WARM!!!! - Reisverslag uit Cartagena, Colombia van yvonjohannis - WaarBenJij.nu Het is hier enorm WARM!!!! - Reisverslag uit Cartagena, Colombia van yvonjohannis - WaarBenJij.nu

Het is hier enorm WARM!!!!

Door: Johannis

Blijf op de hoogte en volg

25 Juli 2011 | Colombia, Cartagena

Colombia, vandaag is het alweer de laatste dag dat we hier zitten (Cartagena) en morgen vliegen we naar Aruba. Voor verschillende mensen was het nog spannender dan voor ons dat we hier naartoe vertrokken. Guerilla, paramilitairen en drugs zijn vaak de eerste dingen waar aan gedacht wordt bij Colombia.
Het gekke is dat we hier de afgelopen vier weken weinig van hebben meegekregen. Je weet dat de problemen er zijn (FARC pleegde eerste helft 2011, 2000 aanslagen), maar toch krijg je hier weinig van mee. In de journaals hebben ze weinig berichten over gevechtshandelingen en ook de kranten staan er niet vol mee. Volgens het nederlandse ministerie van buitenlandse zaken wordt het land steeds veiliger(Colombiaanse cijfers beweren het tegenovergestelde..) Er ishier zelfs kritiek op president Santos (opvolger Uribe) dat hij de controle aan het verliezen is.
Zoals gezegd krijg je hier weinig van mee als toerist. We hebben natuurlijk ook vooral de veilige route gekozen. Toch blijft het gek dat je niet volop politie en/of militairen ziet in de binnensteden van Cali, Medellin, Cartagena en zelfs Bogota. In landen als El Salvador, Honduras en Guatamala was dit juist wel het geval toen ik daar rondreisde.
Het reizen was hierdoor voor ons een stuk relaxter (alleen Yvon vond het slapen op een hacienda in het koffiegebied een beetje eng). Natuur, de cultuur, het eten (rijst met bonen..mmm, maar vooral de mensen hier zijn echt top! En we hebben het eerder al gezegd over Zuid Afrika, maar Colombia is ook zeker een land om een keer naar terug te gaan, een echte aanrader!

O ja en we hebben nog wat foto´s bijgesloten om een indruk te geven.
Tot de volgende keer op de nederlandse antillen!!

Kleine aanvulling, ben net de foto´s aan het uploaden en sommige zijn erg wazig zonder uitleg.

De foto van johannis in de hangmat, is op de hacienda. We hadden hier ons eigen huisje met deze veranda. De foto met de planten, is tevens van de hacienda, dit is om een indruk te geven van de koffieplanten.

Er zit een foto bij waarbij Johannis naar een bord met foto´s kijkt, dit is genomen in het politiemuseum. De politie had daar allemaal foto´s hangen van dode `boeven` die ze te grazen hadden genomen, inclusief pablo escobar.

De twee foto´s met witte huisjes zijn genomen in het enorm mooi en schattige Mompos. Enorm mooi, alleen geen moer tebeleven ;)

Tot zover de toelichting

• 25 Juli 2011 - 09:42

Jessica:

Ziet er idd gaaf uit!
    Iets voor Lambal the Outside Europe Editie
    (wil ook best naar Z-Afrika, als dat beter uitkomt ;-) )
    Veel plezier op Aruba!

X, Jes

• 25 Juli 2011 - 10:22

Anneke:

Zo te zien aan het flesje in het kozijn gaat het goed Johannis.
    Weer mooie foto's. Grappig dat jullie evaring zo geheel anders is dan er hier wordt geschreven over Colombia. Blijkt wel weer dat men zich niet al te snel bang moet laten maken.
    Veel plezier nog op de abc eilanden, we kijken uit naar het vervolg.
    Liefs, Marcel en Anneke

• 25 Juli 2011 - 19:29

Marcel:

Het is al weer even geleden dat wij contact hadden. Jullie vermaken je wel heb ik zo het idee en dat doet mij goed. Het lijkt mij dat de sfeer in Zuid America een beetje lijkt op die in Nicaragua als ik zo lees en de foto's zie (soms een beetje donker door het tegenlicht?)
    Hing jij ook al bij de foto's op het politiebureau? Ik wens je het niet toe want dan kunnen we elkaar niet meer omarmen bij je terugkomst of blijf je toch maar in Zuid America? Baantje vinden en klaar is Johannis!
    Wens jullie het allerbeste voor de komende tijd en groet jullie uit een herfstig Nederland met een warme zoen. Tot een volgende keer.

• 26 Juli 2011 - 06:45

Mario:

nou jullie boffen maar met dat weer,
    het is hier net herfst.
    gave foto's ik zou er naar toe willen.

nou de groeten uit het koude kikkerlandje

groetjes

• 05 Augustus 2011 - 09:24

Rita Van Den Hoek:

mooi reisverslag . verder alle goeds en groetjes van je mams en Volkert