Dutch Antilles Express
Door: Yvon
11 Augustus 2011 | Suriname, Paramaribo
Ruim 2 weken later, en veel bruiner zijn we weer op het vasteland, in Suriname. In een heel mooi en luxe appartement verblijven we nu 2 weken in Paramaribo waar we o.a. vrijwilligerswerk gaan doen voor de Stichting Ypsilon. In het volgende stukje zal ik hier iets meer op ingaan, we hebben morgen een brainstormsessie over wat we gaan doen precies dus volgende keer weten we meer.
Maar waarom de titel D.A.E. dit was de vliegtuigmaatschappij die ons van Cartagena naar Aruba vloog; niemand uit Colombia kende deze maatschappij dus leek ons lekker betrouwbaar om mee te vliegen. In de ochtend waren wij zoals altijd ruim op tijd bij de incheckbalie van D.A.E. bleek dat degene die in zou moeten checken niet was komen opdagen en dat er dus niemand was om in te checken hmmm en nu. Uiteindelijk heeft een andere maatschappij ons ingechecked maar wel zonder een degelijke boarding pas (ik zal hem laten zien als we terug zijn, is super grappig om te zien). Daarna door de security, Johannis en ik werden gescheiden en Johannis moest naar een aparte ruimte, ik was best ongerust en vroeg waar die heen was ´o iets met narcotics´ hmmm. Johannis daarentegen had de grootste lol bij de bodyscan en kwam heel vrolijk later weer bij mij grrr.
D.A.E had een propellertoestel, best....spannend om te bedenken dat die het moeten gaan trekken tot Aruba. Maar alles ging top en we landden goed op Curacao, echter bij Curacao bleek dat onze vervolgvlucht niet bestond (ik had toch echt een ticket waar de vlucht op stond), grote consternatie bij D.A.E. gelukkig vliegen ze vaak en kwamen we enorm moe maar blij aan op Aruba.
Aruba is een soort resort dat het hele eiland beslaat, zon,zee en strand. Grote hotelketens, malls. Ik vind het machtig mooi, Johannis vond het een beetje overdone. Maar een topweek gehad, helemaal gerelaxed, op het strand gelegen, genoten van het huisje en alle nederlandse producten die we weer konden kopen. Na Aruba een weekje Curacao, die onverwacht erbij was gekomen omdat we `vergeten` waren om een visum te regelen voor Suriname. Op Curacao hadden we een huisje geregeld bij een familie achter het huis. De familie was heel lief en heeft ons zelfs meegenomen om alles van het eiland te laten zien, echt super!!! Johannis sprak Curacao meer aan dan Aruba gezien de kleinschaligheid en het feit dat Curacao niet alleen maar een groot resort gevoel geeft.
Dit was het voor nu, ik ga lekker slapen in ons kingsize bed van 2 bij 2 meter, de trekker van dit huisje (heel decadent...ik weet het) Jullie ook slaap lekker
Tot snel
Liefs
Yvon
Tot snel
Liefs
Yvon
11 Augustus 2011 - 05:24
Josine:
Toch apart dat het weer Johannis is die uit de rij wordt gehaald voor een extra controle. ;-)
Klinkt weer goed allemaal! Have fun in Suriname! -
11 Augustus 2011 - 10:29
Marleen Janssens:
In Suriname???????????????
Ik ben benieuwd naar jullie verslag!
Succes en veel plezier!
12 Augustus 2011 - 15:49
Ruben:
Voor al uw binnenlandse tours mag u gaan naar : www.surinamexpedition.com
mvg,
Ruben Chh. -
18 Augustus 2011 - 12:45
Farid:
Hoi Yvon,
Ik kom net terug van vakantie uit Frankrijk(voor jullie een soort van dagje weg:)) en vind het weer leuk om jullie avonturen te lezen. Goed om te horen dat het nog steeds super is en in jullie stukken zie ik geen heimwee naar Nederland muz van het feit dat je op de Antillen weer Nederlands eten kan krijgen. Hier verder alles z'n gangetje, overigens zit ik nog steeds bij het UWV... succes daar in Suriname!!
02 September 2011 - 11:51
Marleen:
Was maar wat later gegaan dan had ik je mooie plaatsjes kunnen laten zien. -
06 September 2011 - 19:23
Janneke:
Ik heb het even bijgelezen.
Wat moeten jullie het lekker hebben zeg.
Het laatste verslag is al van even terug.
Dus ik hoop snel weer wat te lezen.
Ik ben ook benieuwd wat jullie voor Ypsilon betekent hebben.