De antarctica tour wel,niet,wel,niet; Niet
Door: Yvon
14 November 2011 | Argentinië, Ushuaia
We zijn nu op het meest zuidelijke puntje van de wereld; Ushuaia. We gaan met name om financieele redenen de antarctica tour dit keer nog niet doen, maar ipv twee andere mooie boottochten. Maar eerst nog even verder waar Johannis was gestopt Buenos Aires,
Buenos Aires is voor ons een van de mooiste steden van de wereld (niet iedereen was het met ons eens, we hebben meerdere mensen gesproken die Buenos Aires niet leuk vonden omdat ze niet van steden houden...) In Buenos Aires zijn we nog naar Boca Juniors geweest, vanuit het hostel kon je hierheen in een soort van `tour`. Van tevoren kregen we drank en eten, omdat dat in een straal van 30 km om het stadion verboden is. Ik vond het best angstig in het begin in het stadion, omdat ze bij staanplaatsen gewoon zoveel mensen erin proppen als past. Maar de sfeer was super!! De harde kern die naast ons stond heeft 3 uur lang lopen springen en zingen met vlaggen, paraplu´s, super!
Het einde van Buenos Aires was daarna in zicht, wij hebben enorm genoten en hadden nog wel langer willen blijven, maar Uruguay stond nog op het programma en dus `moesten` we door. Uruguay was eigenlijk een beetje gekkenwerk, we zijn er 3 nachten geweest en hebben Montevideo (lelijke stad) en Colonia (super mooi) gezien, waarna we weer met de boot terug zijn gegaan naar Buenos Aires om meteen een nachtbus te nemen van 21 uur naar Puerto Madryn. Puerto Madryn vond ik erg leuk, we hebben een mooie wandeling gemaakt langs de kust, weer tv gekeken (yeah na 2 maanden oid slechte tv) en een beetje geouwehoerd met de localos van Puerto Madryn. Na Puerto Madryn nog een marathon bus naar Rio Gallegos wat niet zo spannend is en daarna een pittige bus naar Ushuaia. Het bizarre is namelijk dat je voor deze tocht een stukje Chili doorkruist, alleen de Chilenen zijn dan niet zo soepel om de grens een soort van open te laten aangezien we na een aantal kilometer weer terug naar Argentinie gaan. De grenscontroles duurden een eeuwigheid waarbij al onze bagage werd gecheched ook met snuffelhonden pfff. Maar het was waard, want Ushuaia is werkelijk schitterend mooi, het Andesgebergte begint hier ook, dus we gaan dan ook een aantal mooie hikes doen hier. Morgen in het Nationaal park en overmorgen gaan we de bergen voor een deel beklimmen.
En dan nu Antarctica, velen van jullie hebben ons erover gehoord. Om jullie een idee te geven, we zouden vandaag op tour kunnen gaan voor 10 dagen (all incl. ) voor 4000 dollar pp (last minute) hadden we dan een 2/persoons kamer, voor 3000 dollar een driepersoonskamer. Deze aanbieding was echt extreem goed en onze hoteleigenaresse verklaarde ons dan ook voor gek dat we het niet deden. Maar wij hadden ongeveer 2000 dolllar in ons hoofd pp dus dit was voor nu echt te gek. Dus na lang wikken en wegen gekozen voor ons back up plan die we ook enorm leuk vinden.
We gaan nu vrijdag met de boot naar Puerto Williams een klein dorpje die stiekem het echte meest zuidelijke punt is van de wereld, en vanaf daar met een Ferry naar Punta Arenas. Een tripje van 34 uur, waarbij je ook langs Kaap Hoorn vaart. 2 weken later nemen we nog een boot van 4 dagen, om zo een enorm lange busrit te vermijden en de enorm mooie meren- fjorden van Chili te zien. En het geld dat we nu besparen gaan we lekker opdrinken in de Irish Pub die hier zit....haha nee hoor das een meevaller voor als we terug komen.
Tot volgende keer
Liefs
Y
Tot volgende keer
Liefs
Y
15 November 2011 - 14:14
DaElisabeth:
Daar heb je dan niks mee aan want als jullie terug komen hebben we weer guldens!...maar antarctica is voorlopig nog niet van de aardbol verdwenen, dus komt vast goed! -
15 November 2011 - 19:27
Josine:
Als jullie eenmaal terug zijn de noordpool opzoeken. Is toch precies hetzelfde... ;) Alleen ijsberen ipv pinguins. So what.
Maar zo te horen na terugkomst een adviserende functie bij Veolia/Conexxion/Andere busmaatschappij?? Jullie hebben er genoeg ervaring voor opgedaan inmiddels!